'Zwemmen bij Lanterstrand in Zeewolde kan ook dit jaar nog niet'

ZEEWOLDE • Vr 15 april 2022 | 14:37 • Vrijdag 15 april 2022 | 14:37

Zwemmen bij het Lanterstrand in Zeewolde kan ook dit jaar nog niet. De waterkwaliteit laat te wensen over vanwege aangetroffen poepbacteriën, zo blijkt. Ook wil de provincie dat er drijflijnen, een toilet en afvalbakken bij het strand komen.

Volgens de gemeente is de waterkwaliteit bij het Lanterstrand over het algemeen goed, maar worden in het zwemseizoen veel poepbacteriën aangetroffen. Dat zou blijken uit meerdere metingen die de afgelopen drie jaar werden gedaan. Het vermoeden is dat vogelpoep de boosdoener is.

Resultaten
Bij het Lanterstrand staan sinds 2018 borden waarop staat aangegeven dat er niet gezwommen mag worden. Dat komt onder meer omdat gewacht werd op de gegevens over de zwemkwaliteit. Burgemeester Gorter liet twee jaar geleden weten dat de gegevens nog niet binnen waren. Inmiddels is recreëren op het strand wel mogelijk, maar het advies blijft om niet te gaan zwemmen.

De gemeente zegt na te denken over een oplossing. "Het is de bedoeling om van het Lanterstrand een volwaardig zwemstrand te maken." Ook wordt onderzocht of kitesurfers vanaf volgend jaar op het water terecht kunnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel