Zeewolde maakt fout met te veel betalen tegemoetkoming energiekosten

ZEEWOLDE • Za 16 april 2022 | 11:30 • Zaterdag 16 april 2022 | 11:30

De gemeente Zeewolde is in de fout gegaan met het uitbetalen van de tegemoetkoming van de energiekosten. Ook in Ermelo en Harderwijk kregen meerdere inwoners van hetzelfde huishouden de tegemoetkoming van 800 euro, terwijl dit bedrag alleen per huishouden uitbetaald had mogen worden. Het gaat in de drie gemeenten in totaal om 158 gevallen en ruim 125.000 euro.

De fout ontstond doordat meerdere mensen die op één adres wonen en één huishouden vormen een brief hebben gekregen, waarin de betaling werd aangekondigd. "Dat was niet de bedoeling, omdat de tegemoetkoming daardoor dubbel is uitbetaald. We vinden het vervelend dat het misging", schrijven de gemeenten.

Mensen die te veel geld kregen zijn afgelopen woensdag, toen de uitbetaling plaatsvond, direct gebeld door de gemeenten met excuses en uitleg. De inwoners moeten het te veel uitgekeerde geld terugbetalen. Voor minima bij wie terugbetaling tot problemen leidt, zoeken de gemeenten samen met de betrokkene naar een oplossing.

Om hoeveel Zeewoldenaren het exact gaat, is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel