Tiny House-koper kan shoppen in demopark langs A6

ALMERE • Ma 18 april 2022 | 21:06 • Maandag 18 april 2022 | 21:06

Onder de naam DemoParkNL opent vrijdag langs de A6 bij Almere een openlucht-winkel voor tiny houses. Op de buitenexpositie voor compact wonen kunnen potentiële kopers verschillende huisjes bewonderen en met elkaar vergelijken. De tiny houses variëren in grootte van 'tiny' tot maximaal 50 vierkante meter.

Er staan straks bij de opening 12 verschillende huisjes. Dat is volgens Jorien van Santen van het demopark uniek in Nederland. Er valt volgens haar echt iets te kiezen.

Het park is één keer in de maand een lang weekend open en is dan voor iedereen gratis toegankelijk. Er wordt veel bezoek verwacht. "Omdat tiny wonen in trek is", zegt Van Santen. "Er is ongelooflijk veel vraag naar kleine compacte woningen. Dat komt door de woningnood in Nederland. De woningen worden over het algemeen 'prefab' in de fabriek gemaakt en hebben een snelle productietijd. Ze kunnen op korte termijn op een locatie neergezet worden."

Veel van de huisjes kunnen aan elkaar gekoppeld worden. Daarmee zijn ze ook aantrekkelijk voor ontwikkelaars, gemeenten en woningcorporaties die een groepje woningen willen neerzetten.

De aanbieders van de huisjes betalen voor een plekje op het demopark om hun tiny house te showen. Als koper heb je in elk geval een halve ton nodig om een huisje aan te kunnen schaffen. De prijzen lopen op tot 150.000 euro.

Vrijdag moeten alle huisjes op hun plek staan voor de opening. Daarna is iedereen welkom om te komen kijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel