Stormloop op iftar voor leerlingen en docenten Porteum

LELYSTAD • Wo 20 april 2022 | 10:41 • Woensdag 20 april 2022 | 10:41

Scholencampus Porteum in Lelystad houdt woensdag een feestelijke islamitische maaltijd voor leerlingen en docenten. Het gaat om een iftar, de maaltijd waarmee tijdens de islamitische vastenmaand ramadan het vasten na zonsondergang wordt verbroken.

De maaltijd is een initiatief van Alisar Baroud. "De ramadan is voor moslims een periode van bezinning", legt ze uit. Dertig dagen lang eten en drinken moslims niets van zonsopgang tot zonsondergang. "Naast discipline draait het ook om invoelen hoe het is voor mensen die het minder hebben. Maar het is ook een periode van gezelligheid en ontmoeting", zegt Baroud.

In tien minuten uitverkocht
Ze is erg blij met de grote belangstelling voor haar initiatief. De 150 kaartjes voor de maaltijd, die voor iedereen openstaat, waren in tien minuten uitverkocht. Daarmee is het precies de verbindende activiteit die Baroud voor ogen had. "We beginnen om 16:00 uur al met koken. De mensen die niet hoeven te vasten kunnen dan proeven, de rest moet wachten tot de zon om kwart voor negen onder is gegaan."

Porteum, dat sinds de opening kampt de nodige kinderziektes, overweegt om er volgend jaar een nog grotere activiteit van te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel