Muziek, gedichten en rap na herdenking in Bos der Onverzettelijken

ALMERE • Do 21 april 2022 | 11:18 • Donderdag 21 april 2022 | 11:18

Theatergroep Suburbia en muziekgezelschap Black Pencil geven na de Dodenherdenking een voorstelling in het Bos der Onverzettelijken in Almere. Het gaat om een programma met gedichten, getuigenissen en muziek. De herdenking is op woensdag 4 mei om 20.30 uur bij het nationaal verzetsmonument in het bos.

Voor de herdenking heeft de Oekraïense componist Alfred Momotenko een nieuw stuk gecomponeerd. Dat wordt uitgevoerd door Black Pencil. Verder zal de Almeerse Dyon Wilkens rappen en acteurs van Suburbia dragen getuigenissen en gedichten uit de Tweede Wereldoorlog voor. Daarnaast leest de 76-jarige Netty Veltman een fragment uit het dagboek van Anne Frank voor.

Door verhalen door te geven, kan het besef levend gehouden worden dat zoiets verschrikkelijks als een oorlog nooit mag gebeuren, vertelt de organisatie. Na het volledige herdenkingsprogramma in het Bos der Onverzettelijken is de voorstelling gratis te bezoeken. Omroep Flevoland zendt de voordracht om 20.30 uur live uit op televisie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel