Roep om handhaving en cameratoezicht na steekpartij

LELYSTAD • Do 21 april 2022 | 13:58 • Donderdag 21 april 2022 | 13:58

Kindcentrum Het Mozaïek in de wijk Kempenaar in Lelystad gaat met de gemeente en politie overleggen over extra handhaving en cameratoezicht. Aanleiding is de steekpartij woensdagmiddag bij het kindcentrum en een incident met een wapen afgelopen vrijdag.

Bij het steekincident raakte een persoon gewond aan zijn hand. Na de steekpartij kwamen er tientallen mensen naar de plek en liepen de gemoederen hoog op. Volgens buurtbewoners ging het om een ruzie tussen jongeren onderling in de leeftijd tussen de twaalf en zestien jaar. De politie moest de rust terug laten keren.

Bewoners bezorgd
Het is niet de eerste keer dat er ruzie is bij het kindcentrum. Vorige week vrijdag werd ook melding gemaakt van een ruzie. Een jongere toonde een mes. Bij het arriveren van de politie vluchtte iedereen weg. Buurtbewoners zijn inmiddels zeer bezorgd over de veiligheid van hun kinderen. "Ik houd mijn kinderen thuis", vertelt een moeder. "Ze mogen van mij niet meer naar het schoolplein om te spelen. Ik vind het gevaarlijk en er moet meer handhaving komen op deze plek." Een man die tegenover het kindcentrum woont vertelt dat er vaak 'gedoe' is met jongeren. "Er worden dingen vernield en er wordt geblowd, maar er is geen bendeoorlog aan de gang. Daar is het veel te onschuldig voor. Dit is echt een incident. Ik vind wel dat er meer toezicht moet zijn zodat dit niet nog verder uit de hand kan lopen."

Kindcentrum gaat gesprek aan
Volgens een woordvoerder van Het Mozaïek heeft het kindcentrum niets te maken met de steekpartij. "Wij zijn ook geschrokken en hebben vandaag een gesprek met de wijkagent over meer handhaving. Ook gaan we met de gemeente in gesprek over cameratoezicht. We willen dat de overlast en de vernielingen hier stoppen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel