Framebouwer komt met tweehonderd arbeidsplaatsen op De Poort van Dronten

DRONTEN • Do 21 april 2022 | 20:54 • Donderdag 21 april 2022 | 20:54

Frameproducent Mogema Aalberts Advanced Mechatronics gaat een vestiging bouwen op een terrein van twaalf hectare op industrieterrein De Poort van Dronten. Op de grond tussen de Koornmarktpoort en de Cellebroederspoort komt een pand waar aluminium frames worden gemaakt die nodig zijn voor de productie van microchips. Op termijn zou de komst van de frameproducent tweehonderd nieuwe banen kunnen opleveren.

Het bedrijf heeft al een vestiging in 't Harde, waar stalen onderdelen worden gemaakt. Directeur Bas Bonnier heeft veel plannen met de uitbreiding in Dronten. "Naast de productieruimten wordt er ook een kantoor gerealiseerd en gaat een langgekoesterde wens van ons in vervulling om een bedrijfsschool te realiseren, met een laboratorium voor onderzoek en ontwikkeling."

Wethouder Korting is blij met de werkgelegenheid die Mogema gaat bieden. "Een bedrijf met ambitie, dat de komende jaren voor tweehonderd nieuwe banen wil zorgen en de Nederlandse maakindustrie in Flevoland op de kaart wil zetten, is in Dronten meer dan welkom."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel