Petitie voor meer bussen op lijn tussen Urk en A6

URK • Do 21 april 2022 | 22:32 • Donderdag 21 april 2022 | 22:32

Een petitie moet ervoor zorgen dat er meer bussen gaan rijden tussen Urk en de A6. De buurtbus op lijn 149 rijdt sinds december alleen in de spits. Volgens Willemijn de Boer, initiatiefnemer van de petitie, zijn studenten daarvan de dupe.

Bus 149 vervoert reizigers op doordeweekse dagen van Urk naar een bushalte bij de carpoolplek aan de Domineesweg bij de A6. Daar kunnen de passagiers overstappen op de bus naar Lelystad. Buiten de spits moeten Urkers via Emmeloord reizen om in Lelystad te komen. Volgens De Boer kost dat een uur extra reistijd. Dat is een probleem nu studenten weer vaker naar school gaan, zegt zij.

'Niet rendabel'
De provincie besloot bus 149 vanaf december alleen nog in de spits te laten rijden vanwege de lage reizigersaantallen. Volgens OV Regio IJsselmond is de lijn nauwelijks rendabel te krijgen. Dat was voor de coronacrisis ook al zo, laat een woordvoerder weten. Het aantal reizigers per rit ligt dit jaar zelfs iets lager dan in 2020.

De Boer wil met haar petitie de provincie overtuigen om de dienstregeling in ere te herstellen. De oproep is inmiddels zo'n 150 keer ondertekend.

Directe bus op termijn
Overigens komt er op lange termijn een rechtstreekse busverbinding tussen Urk en Lelystad. Dat werd vorige week duidelijk bij de presentatie van de nieuwe vervoerder EBS. Zo'n busverbinding is een wens van de Urker politiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel