'Onacceptabele situaties' ontdekt bij bedrijven in Dronten

DRONTEN • Za 23 april 2022 | 11:35 • Zaterdag 23 april 2022 | 11:35

Bij meerdere bedrijven in Dronten zijn 'onacceptabele situaties' ontdekt. De misstanden kwamen afgelopen week aan het licht tijdens een controle door de gemeente Dronten, de politie, Belastingdienst, Arbeidsinspectie, Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC) en de vreemdelingendienst.

De gemeente trof onder andere tientallen mensen aan in een bedrijfsgebouw en naastgelegen woning. In het bedrijf en de woning waren geen rookmelders, brandblussers en brandmelders aanwezig. Hierdoor was de veiligheid volgens de gemeente niet te waarborgen. De Arbeidsinspectie en Belastingdienst doen verder onderzoek naar overtredingen. Vermoedelijk is er sprake van onderbetaling en te lange werkdagen.

Al eerder overtredingen
Eerder dit jaar werd ook al een controle gehouden in de gemeente. Bij deze controle werden ook verscheidene overtredingen geconstateerd. Bij één pand was de situatie volgens de gemeente Dronten zo ernstig dat de veiligheid van de aanwezige personen, het pand en de directe omgeving in het geding was. Verder is tijdens die controle geconstateerd dat er meerdere mensen aan het werk waren die ook een uitkering ontvingen. Door de controles moet er meer inzicht komen in de bedrijvigheid in Dronten en mogelijke overtredingen van wet- en regelgeving.

Ondermijnende criminaliteit
Burgemeester Jean Paul Gebben zei eerder dat de zogeheten ondermijningsacties vaker voor gaan komen. De controles richten zich op de fysieke leefomgeving, maar er is ook aandacht voor het thema 'ondermijnende criminaliteit'. Bij ondermijning maken criminelen onder meer gebruik van diensten uit de bovenwereld om hun criminele activiteiten te ontplooien, zoals het witwassen van drugsgeld.

"Wij kunnen berichten van oplettende inwoners en ondernemers goed gebruiken", aldus burgemeester Jean Paul Gebben. "Soms is er een vermoeden en bij een controle blijkt dan dat er wel degelijk misstanden zijn, zoals nu het geval was. Daarom blijf ik onze inwoners vragen, meld het als u vreemde situaties ziet. Dat kan óók anoniem via Meld Misdaad Anoniem."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel