Recordaantal deelnemers bij Polderrally

ZEEWOLDE • Za 23 april 2022 | 15:29 • Zaterdag 23 april 2022 | 15:29

Na twee jaar is zaterdag voor het eerst weer de Polderrally door Flevoland verreden. Van automobielen uit een glorierijk verleden tot hedendaagse sportcoupés: ze stonden weer allemaal klaar voor de tocht door Flevoland. Zeewoldenaren die om fysieke of psychische reden een leuke dag konden gebruiken, mochten plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een bijzondere auto. Aan de autorit door de polder deden dertig bestuurders mee, volgens de organisatie een recordaantal.

Rond half 11 's ochtends vertrok elke drie minuten een auto vanaf het Kerkplein in Zeewolde. De tour werd georganiseerd door de Lionsclub Zeewolde. "Het programma is iets anders dan de voorgaande keren", zegt Lion Pieter Wiedijk. "De middagroute hebben we wat ingekort. Men gaat een ijsje eten bij het vliegveld en dan weer terug voor een lekkere hamburger."

Volgens Wiedijk waren er veel bijrijders van de MMM Zorgboerderij en een aantal bijrijders van Coloriet en de Philahof. "Die bezorgen we dan een leuke dag in een unieke auto. Het kan een oldtimer zijn, maar ook een newtimer."

Met het recordaantal deelnemers en veel sponsoren heeft de Lionsclub veel geld opgehaald. "Dit jaar gaat het naar de MMM-boerderij en naar stichting Het Vergeten Kind", zegt Wiedijk. "Dus een lokaal doel en een nationaal doel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel