Kunstenfestival 2Turvenhoog weer als vanouds

ALMERE • Zo 24 april 2022 | 17:30 • Zondag 24 april 2022 | 17:30

Het kunstenfestival 2Turvenhoog, dat speciaal voor kinderen wordt gemaakt, is dit jaar weer als vanouds vanuit de Kunstlinie in Almere gehouden. De afgelopen twee jaar werd het festival gedeeltelijk op straat georganiseerd vanwege de coronapandemie. Dit jaar zijn de voorstellingen van theatermakers uit binnen- en buitenland weer in de zalen van het theater te zien.

"Het is geweldig want het theater is de plek die er voor gemaakt is", vertelt artistiek directeur Ingrid Wolff. "Als we hier een voorstelling neerzetten in een zaal dan ziet het er prachtig uit met technici die alles voor je doen. Dit is gewoon de plek waar het hoort en het beste getoond kan worden."

Het 2Turvenhoog festival bestaat inmiddels drieëntwintig jaar. Er worden voorstellingen gegeven voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Volgens Ingrid Wolff zijn kinderen al heel vroeg gevoelig voor kunst- en cultuur. "Het komt zeker binnen. Als je in de baarmoeder zit dan staan je auditieve vermogens al aan. Dus alle geluiden die kinderen in de baarmoeder horen spelen al een rol. Als ze vervolgen uit de buik zijn dan ontwikkeld het hele zenuwstelsel van een kind zich op basis van beelden en geluid."

Ook de ouders zijn enthousiast over de voorstellingen voor de allerkleinsten. "Ja, dit is heel leuk", vertelt een moeder. Het is heel interactief en ik vind het mooi om te zien hoe je kind daar dan op reageert."

"Ik vind het fantastisch en ik ben vandaag al meerdere keren ontroerd geweest", vertelt een andere moeder. "Het is geweldig om te zien hoe mijn dochtertje van drieënhalf het allemaal in zich op opneemt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel