Mountainbikeroute door Zuigerplasbos geschikt gemaakt voor kinderen

LELYSTAD • Ma 25 april 2022 | 9:55 • Maandag 25 april 2022 | 9:55

De nieuwe mountainbike kinderroute in het Zuigerplasbos in Lelystad is dit weekend geopend door wethouder Luc Baaten. De opening van de route was gelijk aan de start van het toeristisch seizoen in de stad.

De nieuwe kinderroute, onderdeel van de bestaande mountainbike route, is aangelegd met geld van de gemeente en is speciaal geschikt gemaakt voor kinderen. Er zijn aanpassingen gedaan aan de tracks, de route is gedeeltelijk verhard en er zijn nieuwe routebordjes. De kinderroute is 10 kilometer lang.

Bij de uitvoering van het project waren meerdere partijen betrokken: Stichting MTB Lelystad, Staatsbosbeheer, Tracks & Trails en de gemeente Lelystad. Wethouder Luc Baaten: "Samen met de andere partijen hebben we ervoor gezorgd dat Lelystad een nieuwe vrijetijdsbesteding rijker is. De nieuwe kinderroute zorgt voor een grotere aantrekkingskracht van sportieve dagrecreanten en dan met name jonge gezinnen."

De komende maanden gaat de gemeente campagne voeren om Lelystad als aantrekkelijke vrijetijdsbestemming bekender te maken voor toeristen en inwoners kennis te laten maken met 'het geheim van Lelystad'. Zo komen er nieuwe fiets-, en wandelroutes en er komt een nieuw magazine special voor toeristen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel