Nieuwe app voor meldingen overlast in de maak

ALMERE • Di 26 april 2022 | 12:17 • Dinsdag 26 april 2022 | 12:17

De gemeente Almere is bezig met een nieuwe app voor het melden van overlast in de stad. Het gaat dan onder meer om zwerfvuil, een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal. De gemeente laat op Facebook weten dat de reacties maandag binnenstroomden nadat werd aangekondigd dat de stad stopt met de BuitenBeter app. De gemeente wil die app niet meer gebruiken omdat de meldingen handmatig moeten worden verwerkt.

Inwoners kunnen overlast voorlopig alleen doorgeven via de website van de gemeente. "Een van de voordelen is dat meldingen niet meer handmatig moeten worden overgetikt in ons eigen systeem, wat enkele werkdagen scheelt voordat die in behandeling wordt genomen", schrijft de gemeente.

De maker van de BuitenBeter app laat weten dat het bedrijf ook een optie aanbiedt waarbij de meldingen rechtstreeks worden doorgestuurd naar het gewenste systeem. "Hier heb je dan geen omkijken naar", laat de maker weten. Die vermoedt dat Almere waarschijnlijk niet verder wil omdat die optie geld kost.

Wanneer de opvolger van de BuitenBeter app klaar is, is nog niet duidelijk.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel