Zeewolde verwacht binnenkort opvanglocatie voor vluchtelingen te realiseren

ZEEWOLDE • Di 26 april 2022 | 12:23 • Dinsdag 26 april 2022 | 12:23

De gemeente Zeewolde verwacht binnenkort plek te vinden voor dertig Oekraïense vluchtelingen in een pand aan de Kringloop. Daarover wordt nu onderhandeld met de eigenaar, meldt de gemeente. Het zou de eerste opvanglocatie zijn die door de gemeente is gerealiseerd.

In Zeewolde staan nu 85 mensen uit Oekraïne ingeschreven die zijn gevlucht voor het Russische oorlogsgeweld in hun land. Het merendeel daarvan is opgevangen door particulieren. Ook zitten er mensen in huisjes op bungalowpark RCN, maar dat gebeurde op initiatief van het park zelf. RCN wilde de eerste zes weken opvang uit eigen zak betalen. De gemeente heeft de huur overgenomen. De gemeente heeft ook het bestuur van Buitenplaats Horsterwold gevraagd of Oekraïense vluchtelingen op het bungalowpark kunnen worden opgevangen.

Het is de bedoeling dat er aan de Kringloop vooral Oekraïners worden ondergebracht die nu al bij particulieren worden opgevangen. "Zo hebben zowel de Oekraïners alsook de Zeewoldenaren die hen tijdelijk hebben opgevangen weer hun eigen woonplek", zegt de gemeente. Als er een akkoord komt met de eigenaar kunnen de vluchtelingen per 1 juni in het pand terecht. Ze kunnen er een half jaar blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel