Sportbedrijf Lelystad start met project 'Wereldmeiden'

LELYSTAD • Ma 2 mei 2022 | 17:24 • Maandag 2 mei 2022 | 17:24

Sportbedrijf Lelystad begint in september met het project 'Wereldmeiden'. Tijdens het project gaan meiden van 14 tot en met 27 jaar een halfjaar lang één keer in de week samen sporten. Volgens het sportbedrijf is er met sport veel te winnen. "Samen sporten biedt zelfs kansen om een isolement te doorbreken en sociale contacten te bevorderen", aldus het sportbedrijf.

In het project zijn twee groepen meiden. De eerste groep bestaat uit de meiden die al enige tijd in Lelystad wonen en bekend zijn met de sport en de sportclubs. De tweede groep meiden is net in Lelystad komen wonen en heeft een vluchtelingenachtergrond.

"Met het project willen we dat de meiden elkaars netwerk en leven leren kennen met sport en bewegen", vertelt Tamaryoës Kok, buurtsportcoach Speciale doelgroepen van het Sportbedrijf. "Wekelijks gaan de meiden samen sporten bij de club. Zo kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan." Het project moet op deze wijze integratie binnen de stad stimuleren en legt makkelijk verbinding tussen individuen. Dit draagt bij aan een samenleving waarin iedereen mee kan en mag doen.

Voor het eerste project met de start in september 2022 zijn 20 plekken: 10 meiden met een vluchtelingenachtergrond en 10 vanuit de Maatschappelijke Diensttijd (MTD). "De overheid wil de talenten van jongeren inzetten om via maatschappelijke projecten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving", aldus Tamaryoës Kok. "Het project Wereldmeiden past hier dus uitstekend bij." Op dit moment is het Sportbedrijf in gesprek met de scholen voor MTD’ers en met partners voor de meiden met een vluchtelingenachtergrond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel