Sportbedrijf Lelystad lijdt door corona verlies van 170.000 euro

LELYSTAD • Di 3 mei 2022 | 10:18 • Dinsdag 3 mei 2022 | 10:18

Sportbedrijf Lelystad heeft in 2021 een verlies geleden van 170.000 euro. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers. Vorig jaar gingen sportaccommodaties dicht vanwege de coronabeperkingen en kwam er veel minder geld binnen. De cijfers zijn voorlopig omdat het sportbedrijf nog niet weet hoeveel compensatie het krijgt van het Rijk.

"Gelukkig is het heel duidelijk waar het verlies vandaan komt", zegt Eelco Derks, directeur van Sportbedrijf Lelystad. "Het zou erger zijn als dat niet zo zou zijn." Volgens de directeur zijn de gevolgen te overzien. Het bedrijf kreeg al eerder compensatie van het Rijk. "Er komt mogelijk nog wat omdat wij in december ook dicht zijn geweest in verband met lockdowns en die compensatie is nog niet geregeld", zegt Derks. Daarover wordt nu overlegd. "Dus ja, geen idee wanneer die komt."

"We zijn nu met de gemeente in gesprek over een nieuwe sportvisie", vertelt Derks. "Daarin gaat het niet alleen over afgelopen coronajaar, maar ook over sport en bewegen voor de toekomst in Lelystad." Volgens de directeur is sport een aandachtsgebied in Lelystad. "Er is de afgelopen jaren daarin gesneden, dus we hebben sowieso wat in te halen. We zullen de basis beter op orde moeten krijgen in Lelystad en daar zien wij voor de lange termijn onze toekomst in."

Verouderde sport- en gymzalen
De coronacrisis zorgde ervoor dat veel meer mensen alleen en buiten gingen sporten. Het sportbedrijf wil zich daar nu ook op richten. Via de site sportinlelystad.nl wil het bedrijf meer mensen bereiken. "We willen meer Lelystedelingen laten sporten en bewegen, dus we zetten in op het gebruikmaken van de openbare ruimte waar we allerlei dingen voor doen."

Ook is het bedrijf bezig om de sportaccommodaties op orde te maken. Volgens Derks loopt Lelystad op dit gebied achter. "We hebben en groot probleem bij sportzalen, gymzalen en sporthallen. Die zijn zwaar verouderd. Sommige zijn 30 tot 40 jaar oud en afgeschreven. Daar moeten nieuwe voor komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel