Leefpark ‘Bij de Ooievaar’ is vermaak voor jong en oud

LELYSTAD • Di 3 mei 2022 | 17:42 • Dinsdag 3 mei 2022 | 17:42

Een plek om te recreëren en te bewegen, dat was het doel van leefpark 'Bij de Ooievaar' in Lelystad. Het hof bij de Atolwijk is een initiatief van buurtbewoners.

"Ter ere van het 40-jarig bestaan van de wijk is er toen een ooievaarsnest geplaatst. Dat was eigenlijk het begin van dit park", vertelt buurtbewoner Gert Kolstee. "Uiteindelijk groeide de behoefte voor een plek waar jong en oud kunnen recreëren en bewegen. Met elkaar hebben we toen dit idee bedacht."

In het vernieuwde park staan onder meer een klimboom, beweegtoestellen en insectenkasten. Verder is een mindfulness-pad. "Het beleef deel was er al maar ik miste een plek waar mensen konden bewegen", vertelt initiatiefneemster Manon Geerlings. "Nu is er dus ook een trimbaan bijgekomen. Het kost helemaal niks om hier te sporten, het is lekker in de natuur en iedereen kan zijn eigen ding doen."

Het initiatief is een samenwerking met de gemeente Lelystad. De beweegtoestellen zijn gemaakt door leerlingen van de Bataviawerf. Het park wordt onderhouden door de gemeente en door actieve bewoners van de wijk. "We zijn met een enthousiaste groep buurtbewoners en willen graag het park mooi houden. Ik zou iedereen die ook graag zo'n mooie plek in de wijk wil, aanraden om de mogelijkheden te bespreken met de gemeente. Vooral als je laat zien dat je als bewoners graag wilt bijdragen, is er veel mogelijk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel