Fracties niet te spreken over communicatie Leefbaar en CU

ZEEWOLDE • Wo 4 mei 2022 | 15:20 • Woensdag 4 mei 2022 | 15:20

Fracties in Zeewolde hekelen de manier waarop Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie bekend hebben gemaakt dat ze een coalitie gaan vormen. Dinsdag liet Leefbaar aan Omroep Flevoland weten dat het een coalitie gaat vormen met de ChristenUnie. Andere partijen zeggen daarover niet geïnformeerd te zijn.

De samenwerking is voor de andere partijen geen verrassing: "Maar een eerdere berichtgeving aan de raad zou gepast zijn geweest", zegt Angela Huckriede van VVD Zeewolde. "Dat is niet netjes hoe dat gaat", vindt ook Samee Sabur van D66 Zeewolde. Hij vreest ook meegenomen te worden in de bestaande verziekte verhoudingen tussen de partijen. "Dat oud zeer heb ik niet, maar je wordt er op deze manier wel in meegesleurd."

Twee weken geleden zei informateur Ton Roerig dat er veel wantrouwen is tussen de partijen in Zeewolde, onder andere voortkomend uit de harde strijd over de komst van het datacenter. Roerig hoopte dat de partijen er toch nog samen uit komen.

De VVD en D66 vragen zich ook af of deze manier van communiceren exemplarisch gaat zijn voor de komende raadsperiode: "We moeten straks wel de komende vier jaar met elkaar gaan samenwerken", zegt Sabur. "We moeten dit anders doen, in plaats van het in de media te gooien."

'Geen verrassing'
Leefbaar Zeewolde laat in een reactie weten dat vanwege de snelheid het nieuws alvast naar buiten is gebracht. "Het kan ook geen verrassing zijn dat het op deze manier loopt", zegt bestuurslid PieterJan Hilbers van Leefbaar Zeewolde. Hij geeft aan dat Roerig, die ook als formateur is aangesteld, in gesprek zal gaan met de andere partijen.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel