Veel belangstelling voor rondleidingen over oorlogsperiode

URK • Wo 4 mei 2022 | 19:48 • Woensdag 4 mei 2022 | 19:48

Er is veel belangstelling op Urk voor de speciale rondleidingen over de Tweede Wereldoorlog. Gidsen vertellen allerlei wetenswaardigheden over het vissersdorp in de oorlog en waar bijvoorbeeld onderduikadressen waren.

De tickets voor de rondleiding waren in 'no time' uitverkocht. Gids Jacob de Vries van Tourist Info Urk is blij met de belangstelling en hoopt dat iedereen beseft hoe belangrijk vrijheid is. "We zijn ontzettend bevoorrecht. We hebben vrijheid hier. We mogen nu alles weer. We hebben natuurlijk twee jaar corona gehad, maar dat is niet te vergelijken met de oorlog."

Alle rondleidingen door meerdere gidsen zaten vol, met groepen van hooguit twintig volwassenen en kinderen. De deelnemers zijn na afloop enthousiast. "Ik heb vroeger altijd gedacht dat de oorlog Urk een beetje voorbij was gegaan, maar de laatste jaren kom ik er steeds meer achter wat de oorlog met Urk gedaan heeft." Een vrouw vult aan: "Ik vind het erg belangrijk dat er wordt verteld wat anderen hebben gedaan voor onze vrijheid."

De oorlogstochten van Tourist Info Urk worden jaarlijks rond herdenkingsdag gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel