Wachtlijsten Antonius Ziekenhuis lang door personeelstekort en veel zieke medewerkers

EMMELOORD • Vr 6 mei 2022 | 12:46 • Vrijdag 6 mei 2022 | 12:46

Het wegwerken van de wachtlijsten in het Antonius Ziekenhuis in Sneek gaat moeilijk. Het ziekenhuis heeft ook een vestiging in Emmeloord. Er zijn bijvoorbeeld problemen in de operatiekamers en op de verpleegafdelingen. Oorzaak is het hoge ziekteverzuim en een personeelstekort. Volgens een woordvoerder gaat het inhalen van de uitgestelde zorg langzamer dan gewild.

De wachtlijsten in de ziekenhuizen ontstonden tijdens de coronacrisis. Toen werd veel reguliere zorg afgeschaald.

Volgens, hoofd zorglogistiek bij het Antonius Ziekenhuis, Wybren de Graaf is het een hele uitdaging om de problemen op te lossen: "We proberen bijvoorbeeld ruimte vrij te maken door bepaalde ingrepen thuis te gaan doen." Ook wordt geprobeerd de operatiekamers zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Uitstel van nieuwe knieën en heupen
Er zijn vooral problemen bij de afdeling orthopedie, bijvoorbeeld bij patiënten die een nieuwe knie of heup moeten. Ook bij chirurgie zijn de wachttijden lang. Daar gaat het om bijvoorbeeld liesbreuken of galblaas operaties.

Ook in het Flevoziekenhuis in Almere is er een hoog ziekteverzuim en is het lastig om de roosters rond te krijgen. Wel zien ze daar de wachtlijsten afnemen. Het St Jansdal ziekenhuis, met vestigingen in Harderwijk en Lelystad, komt maandag met een update over de wachtlijsten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel