Zalmautomaat doelwit van vandalen

URK • Za 7 mei 2022 | 11:59 • Zaterdag 7 mei 2022 | 11:59

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op Urk de automaat met daarin ambachtelijk gerookte zalm vernield. ''Er is met grof geweld iets tegenaan geslagen. Er is enorm veel kracht nodig om dat glas stuk te krijgen,'' vertelt Anja Keuter, de eigenaresse van het apparaat.

De automaat staat sinds april vorig jaar in de haven en in het apparaat zitten 84 zalmmoten en blikjes en flesjes met drinken. Keuter roept de dader in een tweet op zich te melden. Het ging de daders niet om de vis, want van de voorraad in de automaat mist niets. ''Maar ik kan nu wel alle zalm gaan weggooien, overal zit glas in.''

De schade van de vernieling zal volgens de Urkse duizenden euro's zijn. ''Niet alleen is alle zalm onverkoopbaar geworden, ook het glas moet worden vernieuwd.'' Er zijn camerabeelden opgevraagd bij iedereen die in de buurt een camera heeft hangen.

Meer vernielingen
De zalmautomaat is niet het enige wat vrijdagnacht vernield is in het dorp. Bij de buren zouden de plantenbakken omgegooid zijn en er zouden tuinstoelen in de lantaarnpalen hangen. ''Er is vannacht waarschijnlijk een groepje op pad geweest om de boel te vernielen", aldus een boze Keuter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel