Dronken man probeerde agent te wurgen met tas

LELYSTAD • Ma 9 mei 2022 | 12:15 • Maandag 9 mei 2022 | 12:15

Een dronken man heeft zondag in Lelystad geprobeerd om een agent te wurgen met een tas. De man is aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag, belediging, witwassen en openbare dronkenschap.

Het incident begon zondagochtend bij een eenzijdig ongeluk op een rotonde op de Larserdreef. Daar was niemand te bekennen. Volgens de politie vertelde een getuige dat hij een man de wijk in zag rennen. Na een korte zoektocht werd er iemand gevonden die voldeed aan het signalement. De man was gewond, maar wilde niet vertellen hoe dat kwam.

De agenten onderzochten de tas van de man en zij vonden daar duizenden euro's. Daarna sloeg de sfeer om, de man werd vervelend en bedreigde de agenten. Vervolgens probeerde hij wijkagent Jurion Veenstra te wurgen. "Gelukkig konden wij dat voorkomen en is verdachte onder dreiging van het stroomstootwapen aangehouden", schrijft Veenstra op Facebook. Later werd duidelijk dat de man drie keer meer had gedronken dan is toegestaan.

Inmiddels is de verdachte weer op vrije voeten. Het geld is in beslag genomen, omdat het vermoeden is dat het geld witgewassen is. Het Openbaar Ministerie bepaalt later hoe de verdachte gestraft wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel