Ook in St Jansdal langere wachttijden door gevolgen corona en ziekteverzuim

LELYSTAD • Ma 9 mei 2022 | 16:16 • Maandag 9 mei 2022 | 16:16

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Lelystad heeft net als het Antonius Ziekenhuis langere wachtlijsten. Dat bevestigt een woordvoerder. Dat komt onder meer door de gevolgen van de coronapandemie.

Het Antonius Ziekenhuis heeft veel ziekteverzuim en heeft te maken met een personeelstekort. Daardoor zijn de wachttijden opgelopen. Het St Jansdal geeft aan zich heel erg in dat beeld te herkennen. "Voor bijna alle specialismen zijn er langere wachttijden dan voor de coronacrisis", aldus de woordvoerder.

Volgens haar komt het door de zorg die grotendeels stil kwam te liggen tijdens de pandemie. Daarnaast volgde er vorige maand een piek in influenza-gevallen. "Die patiënten moet je ook geïsoleerd verplegen, wat weer zorgt voor meer druk." Ook het ziekteverzuim onder het personeel speelt mee.

"We zijn dankbaar dat we twee locaties hebben waar we mensen kunnen opereren", aldus het ziekenhuis. Hoewel de locatie in Lelystad niet voor alle zorg geschikt is, kan er daar dus ook een inhaalslag gemaakt worden. "Zonder Lelystad zou de impact nog groter zijn."

Hoe lang het gaat duren voor de wachtlijsten ingelopen kunnen zijn, is volgens het St Jansdal niet te zeggen. "Je bent daarvoor afhankelijk van veel factoren, bijvoorbeeld het ziekteverzuim. Dat kunnen we niet afdwingen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel