PvdD stelt schriftelijke vragen over afschot reeën

FLEVOLAND • Di 10 mei 2022 | 11:56 • Dinsdag 10 mei 2022 | 11:56

De Partij voor de Dieren Flevoland (PvdD) heeft schriftelijke vragen gesteld over het afschot van reeën in Flevoland. Aanleiding is het nieuws dat Staatsbosbeheer de dieren afschiet om de populatie in Flevoland te verkleinen. Dat is nodig omdat het aantal aanrijdingen de laatste jaren flink toe is genomen, tot een recordaantal vorig jaar.

De PvdD zegt geschokt te zijn en stelt aan het college van Gedeputeerde Staten voor om naar andere maatregelen te kijken. Volgens de PvdD neemt in de leefgebieden van de reeën de recreatie toe. Zo wordt er gemountainbiked en lopen er veel honden los rond. Dat zorgt ervoor dat de dieren uit hun gebied rennen en dus op de wegen terechtkomen. De partij wil weten wat het provinciebestuur hieraan gaat doen. Ook stelt ze verkeersmaatregelen voor zoals spiegels, rasters en veilige oversteekplaatsen.

Volgens fractievoorzitter Jesse Luijendijk is afschot niet de juiste weg: ''Het doden van dieren kan en mag nooit de oplossing zijn. Dieren hebben bescherming, rust en ruimte nodig, niet de kogel.''

Volgens de partij zorgt afschot er ook voor dat de dieren verstoord raken en juist de weg oprennen. Daarnaast zouden ze zich bij meer afschot sneller gaan voortplanten en neemt het aantal juist toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel