Zesde 'broodfonds' voor ondernemers

ALMERE • Di 10 mei 2022 | 12:11 • Dinsdag 10 mei 2022 | 12:11

Almere krijgt binnenkort een zesde 'broodfonds', waarin ondernemers elkaar helpen als er iemand ziek wordt. Het fonds is vooral gericht op Oosterwold. Het totale aantal broodfondsen in Flevoland komt nu op acht, meldt Biba Schoenmaker van Broodfonds Nederland.

Landelijk zijn er 627 broodfondsen waar 28.500 zelfstandig ondernemers aan meedoen. Elk fonds telt maximaal 50 deelnemers. Ze zijn 15 jaar geleden ontstaan omdat normale verzekeringen veel duurder zijn, zegt Schoenmaker. "Het broodfonds kost een ondernemer maandelijks tussen de 30 en 112 euro." Het eerste broodfonds in Almere werd in 2013 opgericht.

De kleinschaligheid is een voordeel, stelt Schoenmaker. "We werken op basis van vertrouwen. We hebben geen controlerende artsen om te checken of iemand arbeidsongeschikt is." De leden van elk broodfonds kennen elkaar omdat er elk jaar meerdere bijeenkomsten zijn. "Daardoor maak je er minder snel misbruik van dan van een anonieme verzekering of een andere anonieme regeling", zegt Schoenmaker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel