Gemaal kan binnen dag noodstroom krijgen blijkt uit test waterschap

URK • Wo 11 mei 2022 | 12:44 • Woensdag 11 mei 2022 | 12:44

Het gemaal Vissering op Urk kan bij langdurige stroomuitval binnen 24 uur aangesloten worden op noodstroom. Dat is de uitkomst van een test die Waterschap Zuiderzeeland de afgelopen weken heeft gehouden.

Volgens een woordvoerder van het waterschap wordt het gemaal aan de Domineesweg nu compleet elektrisch aangedreven. Het was daarom nodig om de draaiboeken voor noodscenario's te herzien ook als de kans op een dergelijke noodsituatie minimaal is.

Om het gemaal op Urk bij grootschalige stroomuitval in de omgeving toch van elektriciteit te voorzien zijn er twee grote noodaggregaten getest. Daaruit blijkt dat de leverancier de aggregaten binnen een dag op Urk kan plaatsen én kan aansluiten op het gemaal.

Gemaal Vissering op Urk is één van de drie gemalen die Noordoostpolder en Urk drooghouden. Naast Vissering is er ook gemaal Buma tussen Rutten en Lemmer en gemaal Smeenge bij Kraggenburg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel