Ruim tien procent boven vraagprijs voor huizen in drie gemeenten

FLEVOLAND • Do 12 mei 2022 | 10:45 • Donderdag 12 mei 2022 | 10:45

Lelystad, Almere en Dronten horen bij de 17 Nederlandse gemeenten waar huizenkopers meer dan tien procent overbieden op de vraagprijs. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over 2021. Het is voor het eerst dat er meer dan tien procent overboden wordt.

In Noordoostpolder is er gemiddeld vorig jaar ruim vijf procent boven de vraagprijs betaald voor een woning. Op Urk en in Zeewolde wordt ongeveer de vraagprijs betaald.

Dat er zo vaak wordt overboden, is volgens het CBS een duidelijk teken van de krapte op de woningmarkt. In 2020 werd bij ongeveer de helft van alle huizen overboden, vorig jaar was dat bij driekwart het geval. Huizen staan ook steeds korter te koop voordat er een nieuwe eigenaar is gevonden.

Het meest overboden wordt er in Nieuwegein in de provincie Utrecht (13 procent). Sluis, in Zeeland, staat onderaan de lijst. Daar wisselt een huis van eigenaar voor bijna drie procent onder de vraagprijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel