Straatvoetbal bereidt gedetineerden weer voor op de maatschappij

LELYSTAD • Do 12 mei 2022 | 14:09 • Donderdag 12 mei 2022 | 14:09

Straatvoetbal-organisatie Streetkings gaat samenwerken met de Penitentiaire Inrichting Lelystad. Een trainer van Steetkings en een sportinstructeur van de gevangenis gaan wekelijks trainingen geven aan gedetineerden die in de laatste fase van hun detentie zitten. Ze worden met de sport- en motivatietrainingen voorbereid op een betaalde baan.

Het project duurt acht weken en er doen voorlopig elf gedetineerden aan mee. Streetkings richt zich op teamwork, respect, acceptatie, inzet, loyaliteit en grenzen verleggen. Het traject wordt afgesloten met een voetbalwedstrijd tegen spelers van Streetkings. Vestigingsdirecteur Ruut Bernsen van PI Lelystad vindt het project erg waardevol. "Gedetineerden worden er sterker van en staan straks na terugkeer in de maatschappij steviger in hun schoenen."

Edward van Gils, de oprichter van Streetkings, was al ambassadeur van de Dienst Justitiële Instellingen, de koepelorganisatie van alle Nederlandse gevangenissen vallen. Hij vindt dat iedereen een tweede kans verdient. "Stel dat je ondernemer bent, maar weigert om een ex-gedetineerde een baan te geven. Wat moet er dan van zo iemand worden? Ik roep juist op om lef te tonen. Het bieden van een baan helpt niet alleen die persoon, maar ook zijn kinderen. En daar de kinderen van. Zo kan een hele bloedlijn gered worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel