Nieuwe wethouders Dronten beëdigd

DRONTEN • Do 12 mei 2022 | 20:32 • Donderdag 12 mei 2022 | 20:32

De nieuwe wethouders van Dronten zijn donderdagavond benoemd. Zij zullen de komende vier jaar het dagelijks bestuur van de gemeente gaan verzorgen. Dronten is de eerste gemeente van Flevoland die na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuw college heeft gevormd.

Peter van Bergen van Leefbaar Dronten heeft al twee termijnen achter de rug en mag nu dus weer als wethouder aan de slag. Hij vormt de komende jaren het college samen met drie nieuwe wethouders: Lazise Hillebregt van D66, Siert Jan Lap van het CDA en Peter Duvekot van de SP. De gemeenteraad stemde bij drie wethouders unaniem in met de benoeming. Siert Jan Lap kreeg één stem tegen. Het is niet bekend wie tegen stemde.

Het CDA, Leefbaar Dronten, de SP en D66 hebben op 2 mei hun nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. Daarmee is Dronten de eerste - en tot nu toe enige - gemeente in Flevoland met een nieuw akkoord. De focus voor Dronten ligt de komende vier jaar op de groei van de gemeente zoals het bouwen van huizen, voorzieningen en bereikbaarheid. Ook staat in het coalitieakkoord dat het vertrouwen tussen de burgers en gemeente Dronten teruggewonnen moet worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel