Werkzaamheden om Evenaar veiliger te maken twee jaar naar voren gehaald

ALMERE • Do 12 mei 2022 | 22:40 • Donderdag 12 mei 2022 | 22:40

De gemeente Almere gaat de Evenaar in Buiten versneld verkeersveiliger maken. Dat kondigde wethouder Roelie Bosch donderdagavond aan tijdens de Politieke Markt. In plaats van 2025 moet het werk volgend jaar al zijn afgerond.

Aanleiding voor de toezegging zijn vragen van de fracties van de VVD en de Partij voor de Dieren over het hoge aantal ongelukken dat de laatste tijd weer gebeurd op de Evenaar. Volgens Bosch is de verkeersveiligheid in Almere op zich goed. Het is volgens haar zo veilig dat afrijden voor een rijbewijs in Almere niet mogelijk is. Dat komt door de gescheiden verkeersstromen in de stad. Fietsers en auto's komen elkaar heel weinig tegen, behalve op de Evenaar.

Volgens verkeersplannen van de gemeente wordt na de zomer begonnen met het verkeersveiliger maken van de weg en de kruisingen. Dat zou in 2025 klaar moeten zijn, maar het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat het in 2023 afgerond moet zijn. Zo wordt een aantal doorsteken in de Evenaar weggehaald met als gevolg dat verkeer moet omrijden. Volgens wethouder Bosch gaat het niet om grote afstanden. Verder worden de kruisingen met de Koppeldreef en de Atlasdreef rotondes.

'Evenaar moet volledig anders'
De veiligheid van de Evenaar is al meerdere keren besproken in de gemeenteraad. In februari zei wethouder Julius Lindenbergh dat de weg eigenlijk volledig anders aangepakt zou moeten worden. Zo zouden de verschillende verkeersstromen net als in de rest van de stad gescheiden moeten worden, maar dat kost veel geld. Opbrengsten van grondverkopen voor nieuwe woningbouw in Almere Buiten zouden de aanpak van de Evenaar kunnen bekostigen. Lindenbergh komt daar later dit jaar op terug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel