Bezorger die pakketjes pikte moet half jaar cel in

LELYSTAD • Vr 13 mei 2022 | 15:41 • Vrijdag 13 mei 2022 | 15:41

De rechtbank in Lelystad heeft een man uit Almere vrijdag veroordeeld tot een half jaar celstraf (waarvan 70 dagen voorwaardelijk) en een werkstraf van 120 uur. De 33-jarige man werkte als pakketbezorger en drukte vorig jaar zomer pakketjes achterover met een totale waarde van zo'n 85.000 euro. De Almeerder verklaarde twee weken terug in de rechtszaal dat hij boos was op zijn werkgever, die hem te weinig wilde betalen. "Ik dacht gewoon: ‘Fok alles’."

De bezorger had net een week proefgedraaid en deed die dag zijn eerste eigen rit. Kort daarvoor had zijn baas hem verteld dat hij niet betaald zou krijgen voor die eerste week inwerken, terwijl de Almeerder op 400 euro had gerekend. "Ik bleek ook nog eens maar 60 euro per dag te gaan verdienen, in plaats van de 80 die was afgesproken." Zijn boosheid werd nog meer gevoed toen hij het drukke programma van die dag onder ogen kreeg. "Ik moest bij 70 adressen langs, terwijl het een rustige dag zou zijn." Bovendien begaf de computer het, waar de klant op aftekent.

De woeste Almeerder reed naar huis, laadde alle spullen in zijn kelderbox, reed de bus naar een plek in Almere en liep terug naar huis. De dagen erna verbleef hij bij zijn vriendin. Ondertussen ging hij op zoek naar kopers voor onder meer de dure microscopen die in de lading zaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel