Vragen Krachtig Urk over koerswijziging Balk Shipyard

URK • Za 14 mei 2022 | 20:13 • Zaterdag 14 mei 2022 | 20:13

Krachtig Urk maakt zich zorgen over de nieuwe koers van Balk Shipyard op Urk. Het bedrijf kondigde onlangs aan te stoppen met het droogzetten van vissersschepen. In plaats daarvan gaat het zich alleen richten op nieuw- en verbouw van luxe jachten.

Krachtig Urk wil dat het college van B&W met de werf in gesprek gaat, om te kijken of het droogzetten van kotters ook in de toekomst mogelijk blijft. In een brief vraagt ze of het college op de hoogte was van het stopzetten van de droogzettingen van vissersschepen. Ook wil de fractie weten of daarover contact is geweest met de directie van Balk Shipyard.

Bovendien wil de partij weten welke gevolgen de beslissing van de werf heeft voor de werkgelegenheid bij de bedrijven die betrokken zijn bij het onderhoud van kotters. Ook vraagt Krachtig Urk zich af wat er gebeurt met de kennis die in de afgelopen decennia is opgedaan.

Balk Shipyard werd begin dit jaar overgenomen door een Chinese investeringsmaatschappij. Daarover werden toen Kamervragen gesteld door het CDA. De minister liet toen in een reactie weten geen belemmering te zien in een overname door de Chinese investeringsmaatschappij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel