Middendreef Lelystad dicht voor werk aan nieuwe fietsbrug

LELYSTAD • Di 17 mei 2022 | 6:15 • Dinsdag 17 mei 2022 | 6:15

De Middendreef in Lelystad gaat deze week en volgende week een paar dagen dicht vanwege werkzaamheden aan de nieuwe wandel- en fietsbrug tussen de middelbare school Porteum en de Landstrekenwijk. Het verkeer wordt omgeleid.

De eerste afsluiting begint op woensdag en duurt tot en met vrijdag. De afsluiting van volgende week is op maandag 23 en dinsdag 24 mei.

Tijdens de werkzaamheden van deze week worden de laatste vijf brugdelen geplaatst. Volgende week draait het vooral om de afwerking van de brug en om dat veilig te kunnen doen is het nodig dat de weg dicht gaat.

Fietsveiligheid
De 150 meter lange brug wordt aangelegd om de fietsveiligheid te verbeteren. Sinds Porteum vorig jaar is geopend, zijn er veel jongeren die vanuit de Landstrekenwijk de Middendreef moeten oversteken om bij de scholencampus te komen. De brug gaat over de dreef.

De brug had eigenlijk 30 maart al klaar moeten zijn, maar door corona en een vertraagde levering van materialen duurt het twee maanden langer.

Tijdens de afsluitingen blijven de bedrijven bereikbaar via de parallelweg. Ook de wijken eromheen blijven bereikbaar, net als de school. Bussen mogen gebruik blijven maken van de weg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel