Vechtsporter gehoord als verdachte in onderzoek dood Jody Lukoki

ALMERE • Di 17 mei 2022 | 12:25 • Dinsdag 17 mei 2022 | 12:25

De politie heeft vechtsporter Victor 'Tigri' K. uit Almere gehoord als verdachte in het onderzoek naar de dood van voetballer Jody Lukoki. Dat meldt De Telegraaf. K. was eerder ook verdachte van de moord op Esther Paul uit Almere in 2017.

Jody Lukoki was een 29-jarige oud-voetballer van Ajax. Hij overleed vorige week maandag. Later werd bekend dat hij daarvoor door familie tijdens een feest in Almere in elkaar was geslagen.

Thuis kreeg de voetballer extreme hoofd- en kniepijn en besloot hij naar het ziekenhuis te gaan. Met zijn gezondheid ging het vervolgens niet goed. Zijn been moest als gevolg van een hardnekkige infectie en zuurstoftekort worden geamputeerd. Een en ander zou versterkt zijn door een verslaving aan lachgas. Lukoki werd na de operatie in coma gehouden en overleed op maandagochtend aan een hartstilstand.

Sectie verricht op lichaam
Vechtsporter Victor K. uit Almere zou aanwezig zijn geweest op het feest waar Lukoki werd geslagen. De politie zegt tegen De Telegraaf: ''Er worden verschillende getuigen en verdachten gehoord deze week. Het onderzoek loopt nog. Het Openbaar Ministerie zal uiteindelijk het besluit tot vervolging nemen." Er is inmiddels sectie verricht op het lichaam, maar de politie wil niets zeggen over de uitslag.

Eerder zei de politie tegen de krant dat nog niet vaststaat dat er een link is tussen de mogelijke mishandeling en de dood van de oud-voetballer.

De advocaat van K., Jan-Hein Kuijpers, laat aan de krant weten: ''Er is op een feest onenigheid geweest tussen Lukoki en familieleden. Mijn cliënt gaf mensen een lichte ’bitch-slap’ om ze tot de orde te roepen en escalatie te voorkomen. Dat is alles. En mij is duidelijk verteld door de politie dat de dood van Lukoki niet het gevolg is van een mishandeling, maar van een bacteriële infectie.''

Esther Paul
Victor K. was eerder ook verdachte in de moord op Esther Paul uit Almere. Vijf jaar geleden werd in het Veluwemeer het levenloze lichaam van de 43-jarige gevonden. De vrouw was door geweld om het leven gebracht. De moord werd nooit opgelost. Het Openbaar Ministerie besloot in 2019 af te zien van vervolging van K. vanwege gebrek aan bewijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel