Farah en Taha zamelen geld in voor uitgebrande garage van hun vader

ALMERE • Di 17 mei 2022 | 12:51 • Dinsdag 17 mei 2022 | 12:51

Farah (12) en Taha (10) zijn een inzamelingsactie begonnen voor hun vader Farim. Op 4 mei ontstond er een grote brand bij zijn garagebedrijf aan de Delftstraat in Almere Stad. Het pand brandde volledig af en moet opnieuw opgebouwd worden. De kinderen hopen door de crowdfunding 50.000 euro bijeen te krijgen.

Farah en Taha kwamen vaak over de vloer bij de autogarage van hun vader. Farah vindt het moeilijk om te zien wat het verlies van het bedrijf doet met haar vader: "Het was een soort van kind voor hem. Hij had deze garage al 10 jaar." Haar broertje Taha is het daarmee eens: "Ik ben wel een beetje verdrietig, maar ik zie ook dat mijn vader verdrietig is."

Hun vader wil graag weer snel aan het werk, maar zijn garage is in de as gelegd. Om hem op weg te helpen, schakelden de kinderen de hulp in van een oom: "We zijn gaan nadenken, wat kunnen we doen om te helpen", zegt Farah. "En toen dachten we dat een inzamelingsactie wel wat op zou kunnen leveren." De eerste 1800 euro is al binnen.

Positieve reacties
De familie is blij met de steun die ze krijgen, zowel online als op straat. "Mensen komen langs en zeggen tegen mijn vader: 'Gelukkig stond jij niet in de brand'", vertelt Taha. "Ze wensen ons sterkte. Er zijn geen negatieve reacties, maar mensen willen wel weten hoe het is gebeurd", vervolgt Farah. Zij is ervan overtuigd dat hun vader snel weer aan het werk kan. "Ik weet dat het goed komt. Hij is een doorzetter."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel