Lidl wil supermarkt in Stedenwijk

ALMERE • Do 19 mei 2022 | 22:45 • Donderdag 19 mei 2022 | 22:45

Lidl heeft een vergunning aangevraagd om een supermarkt te bouwen aan de Vlaardingenstraat in Almere Stad. De supermarkt zou moeten komen op de plek waar eerst een kringloopwinkel zat. De parkeergarage staat gepland op de plek van een wasstraat.

Volgens de tekeningen gaat het om een winkel met een oppervlakte van 1600 vierkante meter en een hoogte van tien meter. De parkeergarage zal vier verdiepingen krijgen en wordt twaalf meter hoog. Er kunnen 114 auto’s staan.

Bouwplan Lidl Stedenwijk
De Lidl zou op een steenworp afstand komen te liggen van de nieuwe Albert Heijn. Die supermarkt zit op dit moment in het winkelcentrum van de Stedenwijk en wil al jaren verhuizen naar de rand van de wijk. De Albert Heijn wil bouwen op het voormalige tenniscomplex van Het Nieuwe Land aan de Delfstraat.

Supermarkten uit de andere omliggende wijken hebben bezwaar gemaakt tegen deze verhuizing, omdat de Albert Heijn dan aan de doorgaande Stedendreef zit en niet meer midden in de wijk. De andere wijksupermarkten vrezen door de goede bereikbaarheid extra concurrentie. Nu zou er in hetzelfde gebied dus ook een Lidl kunnen komen.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel