Laatste deel van nieuwe fietsbrug Middendreef geplaatst

LELYSTAD • Za 21 mei 2022 | 10:53 • Zaterdag 21 mei 2022 | 10:53

Het laatste deel van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Middendreef in Lelystad is vrijdag geplaatst. Begin deze week werd de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer om de laatste brugdelen met een speciale hijskraan te kunnen plaatsen. Wethouder Luc Baaten liep vrijdag samen met de aannemer als eerste over de brug.

Als de brug tussen de Landstrekenwijk en het campusgebied klaar is, zorgt deze voor een snelle verbinding tussen Lelystad Oost en West. Ook moet de 150 meter lange brug de fietsveiligheid verbeteren. Sinds Porteum vorig jaar werd geopend, steken veel jongeren uit de Landstrekenwijk de Middendreef over om op de campus te komen. De nieuwe brug moet daar verandering in brengen.

Vertraagd
De gemeente verwacht dat de verbinding in juni helemaal klaar is. Eigenlijk had de brug in maart al klaar moeten zijn, maar de aanleg duurde twee maanden langer door corona en door een vertraagde levering van de materialen.

Vanaf dinsdag 24 mei is de Middendreef weer open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel