Rondslingerende deelvoertuigen probleem voor gehandicapten

ALMERE • Ma 23 mei 2022 | 17:24 • Maandag 23 mei 2022 | 17:24

De deelvoertuigen in Almere creëren problemen voor gehandicapten en mindervaliden. Dat schrijft de werkgroep VN-Verdrag in de Praktijk Almere in een brief aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De werkgroep zegt dat de deelfietsen en -scooters vaak in de weg staan voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking.

Volgens de werkgroep, die opkomt voor mensen met een beperking, is vooral het parkeren op de stoep of op de blindenstrook een groot probleem. In bepaalde gebieden kunnen de deelscooters overal worden neergezet, dus ook op de stoep of bij de bushaltes. De werkgroep zou graag zien dat er speciale parkeerplekken voor de deelvoertuigen worden aangewezen. Ze wil daarover in gesprek met de gemeente en de leveranciers.

De werkgroep juicht het gebruik van de deelfietsen en scooters op zich wel toe. Ze zijn volgens de brief goed voor het milieu en worden ook gebruikt door mensen met een beperking.

De PVV heeft eerder al aandacht gevraagd voor de overlast door deelvoertuigen. Go Sharing, een van de leveranciers, liet eerder deze maand weten dat het aantal meldingen van overlast juist afneemt.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel