Veiling moet duizenden euro's opleveren voor verbouwing dorpshuis

NAGELE • Di 24 mei 2022 | 12:59 • Dinsdag 24 mei 2022 | 12:59

Een veiling moet zaterdag zo'n 50.000 tot 100.000 euro in het laatje brengen voor de verbouwing van het dorpshuis in Nagele. Dat hoopt één van de organisatoren, Simon Doornbos. Het interieur van MFC Het Rietveld moet een metamorfose krijgen. Daarvoor is 700.000 euro nodig, waarvan inmiddels zo'n tweederde binnen is.

Het dorpshuis aan de Ring in Nagele is gebouwd in 2011. Simon Doornbos van de werkgroep MFC bevestigt dat het gebouw nog niet zo oud is, maar volgens hem voldoet het niet meer aan de huidige eisen. "Het is kil, koud en saai en het is niet functioneel genoeg zoals wij denken dat het gebruikt zou moeten worden." Dat is te merken aan de tegenvallende verhuur, zegt hij.

Daarom is het plan om de muren van drie vergaderzalen eruit te slopen zodat één grote ruimte ontstaat. Die moet vervolgens worden opgedeeld met verrijdbare schermen en bloembakken. Ook moet de technische installatie worden vervangen waardoor 700.000 euro te verantwoorden is, zegt Doornbos. De werkgroep kreeg onder meer geld van de gemeente en via LEADER-subsidie. "En we hebben acties in het dorp gehouden om het dorp erbij te betrekken."

Op de dorpsveiling van zaterdag is te bieden op zo'n 400 kavels. Dat varieert van een appeltaart, tot bieten laten rooien en het huren van een hoogwerker. Volgens Doornbos zitten er geen 'klappers' tussen, maar moet de veiling als geheel een groot deel van het financiële gat dichten. De opknapbeurt van het MFC moet in september beginnen en eind december klaar zijn. "Dan hebben we op 1 januari een vernieuwd dorpshuis", aldus Doornbos.

De veiling begint zaterdag om 20.00 uur in het MFC. Burgemeester Roger de Groot van Noordoostpolder veilt de eerste kavel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel