Stewards gaan vooral 'coronaschippers' helpen bij de sluizen

FLEVOLAND • Di 24 mei 2022 | 13:29 • Dinsdag 24 mei 2022 | 13:29

Rijkswaterstaat zet op Hemelvaartsdag, komende donderdag, voor het eerst dit seizoen weer stewards in om schippers door de sluizen te helpen. In en rond Flevoland gaat het om de Roggebotsluis en de Reevesluis bij Dronten, De Houtribsluizen bij Lelystad en de Nijkerkersluis bij Nijkerk.

Volgens Rijkswaterstaat en Waterrecreatie Nederland hebben in de coronaperiode opvallend veel mensen de pleziervaart ontdekt. Daardoor is het veel drukker geworden op het water, terwijl deze 'coronaschippers' vaak niet erg geoefend zijn in de regels op het water. Zo moeten ze altijd de beroepsvaart voor laten gaan in de sluis.

De stewards van Rijkswaterstaat helpen recreatieschippers om op de goede plek in de sluis te gaan liggen en daar veilig af te meren. Ze moeten bijvoorbeeld rekening houden met de hoogteverschillen in de sluis. De stewards worden in de zomerperiode, van 16 juli tot eind augustus, bij goed vaarweer elke dag ingezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel