Flevoland overlegt over 150 noodopvangplekken voor asielzoekers

FLEVOLAND • Di 24 mei 2022 | 14:54 • Dinsdag 24 mei 2022 | 14:54

De veiligheidsregio Flevoland kan nog niet zeggen waar de extra noodopvangplekken voor asielzoekers komen waarover landelijke afspraken zijn gemaakt. De 25 veiligheidsregio's hebben maandagavond toegezegd dat ze ieder 150 noodplekken inrichten om de opvang in Ter Apel te ontlasten.

De afgelopen weken kon Ter Apel de opvang nauwelijks aan. Asielzoekers dreigden de nacht buiten te moeten doorbrengen en werden midden in de nacht per bus naar andere opvangplekken gebracht. De 25 veiligheidsregio's gaan nu op zoek naar lege kantoren of evenementen- en sporthallen om mensen tijdelijk te kunnen onderbrengen. Daarna moet er een structurele oplossing komen.

Woordvoerder Tanja Copal van de veiligheidsregio Flevoland meldt dat er dinsdagmorgen overleg is geweest met de zes gemeenten. Waarschijnlijk wordt begin volgende week bekend waar de 150 extra opvangplekken komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel