College wil twee miljoen reserveren voor opvang vluchtelingen Oekraïne

DRONTEN • Di 24 mei 2022 | 15:06 • Dinsdag 24 mei 2022 | 15:06

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten willen twee miljoen euro reserveren om de noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne te kunnen bekostigen.

In een voorstel aan de raad schrijft het college dat er diverse uitgaven zijn voor bijvoorbeeld huur, verbouw, inrichting, catering, beveiliging, onderwijs, gezondheidszorg en ook voor de verstrekking van leefgeld. Dat wordt uiteindelijk betaald door het Rijk, die werkt aan een regeling waarbij de gemeenten schadeloos gesteld zullen worden voor de kosten die ze maken. Tot die tijd wordt het door gemeenten zelf betaald.

Op dit moment worden er op drie plekken in Dronten vluchtelingen opgevangen. Namelijk in Biddinghuizen bij vakantiepark Europarcs Zuiderzee in Biddinghuizen en in het voormalige dorpshuis het Koetshuis. In Dronten is een opvang in het oude pand van de Rabobank aan De Rede. In totaal zijn er 240 opvangplekken. De gemeenteraad moet een beslissing nemen over het voorstel van het college.

In Noordoostpolder wordt woensdagavond gesproken over eenzelfde voorstel. Ook daar wordt twee miljoen euro vrijgemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel