Jubilerend Giant groeit uit zijn jasje en wil uitbreiden

LELYSTAD • Wo 25 mei 2022 | 17:10 • Woensdag 25 mei 2022 | 17:10

Het fietsenmerk Giant gaat hoogstwaarschijnlijk in Lelystad uitbreiden. Al jarenlang zit het Europese hoofdkantoor van Giant in de provinciehoofdstad. Dat zegt directeur Eric Ramaekers. "We beginnen uit ons jasje te groeien. We gaan kijken of we op ons eigen terrein kunnen uitbreiden."

Het gaat dus goed met het bedrijf dat eigenlijk afkomstig is uit Taiwan. Het bedrijf bestaat dit jaar 50 jaar en vestigde zich in 1986 in Lelystad. "We zijn ons in de jaren 80 gaan vestigen in Europa en ook in Nederland wilden wij een plekje hebben", vertelt Ramaekers. Dat werd Lelystad vanwege de centrale ligging.

Inmiddels zit er ook een distributiecentrum van Giant in Lelystad. Ondanks corona kende het fietsenmerk de afgelopen twee jaar een goede periode. "Doordat de sportscholen tijdens de lockdown dicht waren, werden er massaal racefietsen besteld. Daar hebben wij van geprofiteerd", vertelt Ramaekers.

Toch heeft corona nog steeds zijn invloed op Giant. De afgelopen tijd moesten de fabrieken in China vijf keer dicht door een lockdown. Dat heeft wel zijn invloed op het productieproces. "Er zit een flinke stagnatie in het toeleveren van onderdelen. Dat betekent dat we mensen in de fabriek moeten wegsturen omdat de onderdelen er niet zijn. Soms moeten ze juist weer in de avond werken omdat de onderdelen juist dan worden aangeleverd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel