Modelspoorclub moet plaatsmaken voor woningen

ALMERE • Do 26 mei 2022 | 11:03 • Donderdag 26 mei 2022 | 11:03

Modelspoorclub De Vrienden in Almere Buiten moet plaatsmaken voor starterswoningen. Woningcorporatie Ymere gaat het pand aan het C. van Eesterenplein grondig verbouwen. Ook een kleine kringloopwinkel moet weg uit het gebouw.

In het pand zat vroeger een gezondheidscentrum. Toen het leeg kwam te staan, mochten de spoorclub en de pop-up kringloopwinkel er tijdelijk gratis gebruik van maken. De modelspoorclub heeft een nieuwe locatie aangeboden gekregen in Almere Stad, maar heeft het aanbod afgewezen. Volgens de leden is de ruimte daar te klein en zijn er te hoge parkeerkosten.

Ymere heeft de bestemming van het pand aan het C. van Eesterenplein gewijzigd. Volgens een woordvoerder is de behoefte aan nieuwe starterswoningen in Almere groot. Er komen zes à zeven onzelfstandige woningen. Dat wil zeggen dat bewoners een aantal voorzieningen delen.

Modelspoorclub mogelijk opgeheven
"Er doemt een zwart scenario voor onze club", zegt Paul Bokern, die bang is dat de modelspoorclub met haar twintig leden nu moet worden opgeheven. Ymere heeft de pop-up kringloopwinkel geen nieuwe locatie aangeboden, omdat de winkel volgens de woningcorporatie niet levensvatbaar is.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel