Beperking maximumsnelheid vanwege bouwverkeer Windplan Groen

DRONTEN • Vr 27 mei 2022 | 11:02 • Vrijdag 27 mei 2022 | 11:02

Op verschillende wegen rondom Dronten en Biddinghuizen is de maximumsnelheid beperkt en zijn er wegversmallingen en politiecontroles vanwege bouwverkeer voor Windplan Groen. Dat meldt de organisatie achter het windpark. Ondanks de getroffen maatregelen ontstaan er volgens de organisatie soms nog steeds gevaarlijke verkeerssituaties door automobilisten die te hard rijden of door jonge fietsers.

De maatregelen zijn nodig omdat het op de wegen druk is met vrachtwagens die af en aan rijden voor de bouw van 90 nieuwe windturbines. "De drukte van het verkeer, in combinatie met het zware werkverkeer en de speciale transporten, maken dat iedereen extra moet opletten en zich aan de geldende tijdelijke verkeersmaatregelen moet houden", zegt Marco Kok van Windplan Groen. "Het rijgedrag van sommige weggebruikers is echt levensgevaarlijk."

Hardrijders
Met name op de Oldebroekerweg en de Rietweg treden gevaarlijke situaties op doordat autoverkeer te hard rijdt, zegt Kok. "Zelf ervaar ik dat ik op de 50 kilometerstukken gewoon met hoge snelheid wordt ingehaald terwijl dit stukken zijn waar groot transport in- en uitvoegt", aldus Kok. "Dat zijn vrachtwagens die de weg op draaien en uitzwenken met soms tientallen tonnen aan lading, die niet zomaar even kunnen remmen voor een weggebruiker die de regels overtreedt. Dat is echt levensgevaarlijk."

Windplan Groen evalueert de nieuwe maatregelen in samenwerking met de gemeente en de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel