Buschauffeurs staken dinsdag voor betere arbeidsomstandigheden

FLEVOLAND • Vr 27 mei 2022 | 13:03 • Vrijdag 27 mei 2022 | 13:03

Buschauffeurs in Noordelijk en Oostelijk Flevoland staken dinsdag voor een beter loon en betere arbeidsomstandigheden. Dat kondigt FNV Streekvervoer aan. Het gaat om de chauffeurs van de streekbussen van OV Regio IJsselmond en de stadbussen in Lelystad. Bussen rijden dinsdag onregelmatig, is de verwachting.

Vakbondsleden hoeven dinsdag niet op hun werk te verschijnen, zegt FNV-bestuurder Marijn van der Gaag. De Lelystadse buschauffeurs houden een stakingsbijeenkomst bij het FNV Vakbondshuis aan Het Ravelijn, de chauffeurs uit Emmeloord en Dronten komen samen in Harderwijk. Dat betekent dat de dienstregeling dinsdag onbetrouwbaar is, zegt Van der Gaag.

Volgens de FNV-bestuurder gaat het om een estafette-actie. Dat betekent dat de acties verdeeld over het land gehouden worden. Met de staking wil de FNV een beter loon - 5 procent erbij - en betere arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs afdwingen. Zo moet er een einde komen aan het korten van op- en afstaptijden, zegt Van der Gaag. "Om naar een andere bus te lopen of naar de pauzelocatie bijvoorbeeld." Volgens de bestuurder werkt het korten van tijden veel ziekteverzuim in de hand en komen er weinig jonge chauffeurs bij.

De stakingsbijeenkomst in Lelystad is dinsdag van 9.00 tot 13.30 uur, die in Harderwijk van 8.00 tot 14.00 uur bij wijkcentrum De Kiekmure.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel