Opbouw pinksterconferentie Opwekking begonnen

BIDDINGHUIZEN • Vr 27 mei 2022 | 13:19 • Vrijdag 27 mei 2022 | 13:19

Op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen wordt druk gewerkt aan de opbouw van de pinksterconferentie Opwekking. In het weekend van 3 juni komen duizenden christenen daar samen om Pinksteren te vieren. Directeur Ruben Flach van Opwekking is blij dat hij na de coronajaren jaar weer op het festivalterrein staat. "Het is een fantastisch gevoel om weer hier te mogen zijn na drie jaar"

Door de coronamaatregelen kon het evenement niet fysiek gehouden worden in Biddinghuizen. Voor Flach was het dan ook een emotioneel moment om weer het festivalterrein op te rijden. "Kippenvel en tranen in m'n ogen. Dit is een hele bijzondere plek voor ons", zegt hij. Op het terrein rijden kranen en heftrucks af en aan. Rondom het grote grasveld worden grote tenten neergezet.

Vanaf maandag komen 800 vrijwilligers naar Biddinghuizen voor het inrichten van de tenten. Aan het eind van de week zijn er zo'n 1.000 vrijwilligers. Volgens de directeur van Opwekking is het weer even wennen om zo'n groot evenement neer te zetten. "Je merkt dat het vanzelfsprekende er wel uit is". Wel heeft hij er alle vertrouwen in dat de opbouw goed verloopt. "Aan het eind van de week is het allemaal klaar en kunnen de mensen gaan komen."

Minder bezoekers
Ondanks het opheffen van de coronamaatregelen verwacht Ruben Flach minder bezoekers dan voor de coronapandemie. Normaal gesproken kwamen jaarlijks zo'n 60.000 à 65.000 bezoekers naar het evenement. Dit jaar verwacht Flach zo'n 45.000 à 50.000 bezoekers te verwelkomen. "Je merkt aan alle kanten dat mensen toch nog een beetje aan het zoeken zijn; 'kan dit wel? is het veilig?' mensen zijn toch een beetje bang"

Toch kan het volgens Flach ook zo zijn dat mensen toch naar het evenemententerrein komen. "Nou hebben we het geluk dat we in juni zitten. Dus er is al een hoop gebeurd. Koningsdag hebben we gehad en een paar andere grote evenementen." Daardoor kan het volgens de directeur zo zijn dat mensen bij mooi weer toch spontaan naar Biddinghuizen gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel