Zelfgemaakte explosieven gevonden bij controle containers

ALMERE • Do 2 juni 2022 | 18:26 • Donderdag 2 juni 2022 | 18:26

Tijdens een controle van verschillende containers bij een boerderij in Almere Oosterwold woensdag zijn meerdere spullen gevonden die te relateren zijn aan (drugs-)criminaliteit. Dat meldt de gemeente. Ook werden er zelfgemaakte explosieven gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst kwam daarom ook op locatie.

Politie, Openbaar Ministerie, douane, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Belastingdienst, RIEC Midden-Nederland en gemeente Almere controleerden woensdag ruim honderd containers op het terrein aan de Paradijsvogelweg. De containers werden zonder vergunning verhuurd.

Bij de controle werden onder meer spullen voor hennepkwekerijen en zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De douane doet een extra onderzoek nadat rode gasolie was gevonden. Die brandstof mag niet zonder vergunning verkocht worden. De douane heeft de diesel in beslag genomen. Verder heeft ook de Belastingdienst een vervolgonderzoek ingesteld naar gevonden zaken.

De controle was volgens de gemeente bedoeld om zicht te krijgen op het gebruik van de opslagboxen en zeecontainers op de locatie in het buitengebied. Er is onder meer gekeken naar het naleven van de regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving. Zulke ondermijningscontroles worden regelmatig uitgevoerd om criminele activiteiten tegen te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel