Opwekking tot nu toe 'goed verlopen', zondag meer drukte verwacht

BIDDINGHUIZEN • Za 4 juni 2022 | 17:10 • Zaterdag 4 juni 2022 | 17:10

Duizenden mensen kwamen zaterdag naar Biddinghuizen voor de tweede dag van het christelijke evenement Opwekking. Op het festivalterrein worden het hele Pinksterweekend diensten, seminars, workshops en muziekoptredens georganiseerd.

Volgens woordvoerder Maartje Dekens is de eerste dag goed verlopen: "Er was dit keer een iets langere file, omdat de solar carport voor wat oponthoud zorgt", doelt ze op het nieuwe parkeerterrein, overdekt met 90.000 zonnepanelen. "Verder loopt alles zonder noemenswaardige incidenten."

Meer drukte op komst
Zondag worden meer bezoekers verwacht. "We verwachten dan echt veel mensen, dus we roepen op om op tijd te komen. Het wordt druk, ook met parkeren."

De organisatie zei dit weekend 45.000 à 50.000 bezoekers te verwachten. Dekens meldt dat de opkomst daarmee 'absoluut niet tegenvalt'. "We wisten een paar maanden geleden niet dat het nu zo groot zou worden."

Opwekking wordt georganiseerd op het terrein waar ook Lowlands in de zomer staat. Er is een grote tent waar het hoofdprogramma wordt gehouden, maar er is ook een gebied voor jonge kinderen en een 'Teenzone' waar middelbare scholieren onder meer sportlessen krijgen en naar muziek kunnen luisteren.

Opwekking en Lowlands zijn twee van de grootste festivals van Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel