Natuurbelevingscentrum toont jaarprogramma tijdens festival

ALMERE • Ma 6 juni 2022 | 18:02 • Maandag 6 juni 2022 | 18:02

Liefhebbers van natuur en cultuur konden maandag terecht op het terrein bij het natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. De Stichting Stad & Natuur Almere organiseerde daar in samenwerking met Staatsbosbeheer het Festival Spot. De organisatie ziet het festival als een 'proeftuin voor het jaarprogramma' bij het natuurbelevingscentrum.

"We organiseren ieder jaar veel excursies, zoals wandelingen en tochten met de eco-kar", zegt Daniëlle Petter van de Stichting Stad & Natuur. Bezoekers krijgen op het festival een beeld wat er de komende tijd te doen is. Verder is er tijdens het festival zelf van alles te doen voor de bezoekers. "Mensen kunnen met netten waterbeestjes vangen, ze kunnen vogelhuisjes timmeren, gebruik maken van een kleine tokkelbaan of trucs leren op de mountainbike."

Ondanks het regenachtige weer waren bezoekers in de weer met de activiteiten op het terrein. "We zijn waterbeestjes aan het vangen en dan kan mijn kind zien wat er allemaal leeft", zegt een mevrouw. Ze vindt het leuk dat ze op het festival een beeld krijgt van wat er allemaal te doen is in het gebied. "Ik vind het goed dat allerlei organisaties uit de omgeving zich hier presenteren", zegt een meneer. Hij vindt het veel leuker om met zijn kinderen er op uit te gaan in de natuur dan dat hij met zijn kroost naar een pretpark gaat. "Ik heb het niet zo op kant-en-klaar vermaak. Dan vind ik het beter om hier zelf iets te ondernemen."

De activiteiten bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders zijn te vinden op de website http://www.ovpalmere.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel